Propolis tinctuur

Propolis is een specifiek middel dat door bijen als isoleersmeersel in hun kasten tegen de wanden aangeplakt wordt. Het beschermt hen niet alleen tegen allerlei ziekten maar ook tegen wind en koude. Door middel van laboanalyse kwam men tot de vaststelling dat Propolis rijk is aan vitamines, spoorelementen en antibiotische stoffen. Bijgevolg is dit een zeer werkzaam middel tegen allerlei infecties.


In een rechtstreeks contact met de zieke lichaamsdelen vormt Propolis een soort film die deze lichaamsdelen afsluit van de lucht. Daardoor wordt een verdere ontwikkeling van de aanwezige bacteriën (en voor een deel ook de aanwezige virussen) krachtig geremd. De in dit middel aanwezige antibiotische stoffen schakelen de woekerende bacteriën uit, versterkt door de unieke combinatie van vitaminen en spoorelementen.


Propolis is werkzaam tegen infecties van de luchtwegen, de mond, het maag-, darmkanaal, de huid, van heel het bewegingsapparaat.


De prijs van Propolis is erg hoog. Er wordt veel geknoeid met dit product. Goed uitkijken dus! Een “eerlijk” product kleurt onmiddellijk mooi melkachtig, als men enkele druppeltjes in een klein glaasje heet water doet. De geur ruikt naar natuurlijke harsen.


De gebruikelijke dosis is 5 tot 10 druppels per keer, 4 à 6 keer per dag en telkens voor het eten.


Let op: 1 op 2000 personen is overgevoelig voor Propolis. Je kan dit testen door 1 druppel op je pols te leggen en op te laten drogen. Is de plek de dag erna niet ontstoken, dan ben je niet allergisch.

 

Meer over Propolis en het gebruik kunt u lezen in het boek: “Geneeskracht van PROPOLIS”. Door Wiebe Braam, huisarts en medisch journalis.